Over Kinderfysiotherapie Maarheeze

Kinderen zijn de toekomst. Ik vind het belangrijk dat kinderen deze toekomst zo gezond mogelijk in kunnen gaan. Daarom begeleid ik hen in hun ontwikkeling, met persoonlijke aandacht en gericht op hun eigen tempo. 

Wanneer uw kind een afspraak heeft bij mij, is de eerste keer altijd een intake. Hierbij worden alle klachten en problemen in kaart gebracht en indien nodig gescreend of het probleem bij een kinderfysiotherapeut past of elders. Om een duidelijk beeld te krijgen is het van belang dat er een hulpvraag is welke we samen tot stand kunnen brengen als deze nog niet duidelijk is. Tijdens het eerste intake consult wordt er ook een onderzoek uitgevoerd middels gestandaardiseerde testen om een motorisch niveau te bepalen en het probleem daadwerkelijk te observeren.

Samen met ouders en kind wordt een behandelplan opgesteld en tijdens de behandelingen staat plezier in bewegen bovenaan. Om zo optimaal mogelijk te (leren) bewegen wordt er tussentijds geëvalueerd en waar nodig worden behandeldoelen aangepast.

‚Äč

 

Bij Kinderfysiotherapie Maarheeze zijn fysiotherapeuten ingeschreven volgens de wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). Daarnaast wordt de kwaliteit van de kinderfysiotherapie gewaarborgd door het Centraal Kwaliteits Register (CKR).

Carolien Kamps is sinds 2011 afgestudeerd fysiotherapeute en sinds 2016 Master of Science in de kinderfysiotherapie. Na werkzaam geweest te zijn in zowel eerstelijnspraktijken als revalidatie en ziekenhuis settingen in Friesland, Zuid-Afrika, Limburg en elders in Noord-Brabant nu als vaste plek Maarheeze. In haar vrije tijd houdt Carolien van uitstapjes met haar gezin en is zij graag actief bezig. Tijdens haar Master opleiding Kinderfysiotherapie heeft zij onderzoek gedaan naar schrijfproblematiek bij kinderen met ADHD en Autisme. Hiervoor heeft zij uitgezocht wat de beste onderzoeks- en behandeltechnieken zijn bij deze problematiek. Daarnaast heeft Carolien zich de laatste jaren gespecialiseerd in de Plagiocephalometrie bij kinderen met een voorkeurshouding, zich met veel succes verdiept in het Medical Taping Concept en veel ervaring op gedaan in sportblessures op de kinderleeftijd.

Kinderfysiotherapie Maarheeze valt onder ART-Health fysiotherapie, waardoor de vele administratieve activiteiten niet ten kosten hoeven te gaan van de behandeltijd. ART-Health fysiotherapie is een bekende praktijk in omgeving Strijp in Eindhoven Met uiteenlopende specialismen.

Tel: 040-2574486

Kinderfysiotherapie Maarheeze

  • Kinderfysiotherapie Maarheeze

Stationsstraat 12 | 6026 CV Maarheeze