Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept is de meest geavanceerde therapeutische taping methode in de wereld van fysiotherapie, sport en pijnbeheersing. Het concept vindt zijn oorsprong in Korea en Japan en bestaat inmiddels zo’n jaar of 10. Destijds werden er tapemethodes ontwikkeld vanuit de filosofie dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te herstellen of te behouden. De gedachte hierbij is dat uw spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar tevens bepalend zijn voor o.a. de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.

 

Dit concept is sinds 1998 bekend geworden in Europa en wordt in Nederlands steeds vaker toegepast door artsen, fysiotherapeuten en sinds mei 2014 ook door kinderfysiotherapeuten na een succesvol afgesloten opleiding.

Wat is Medical Taping?
Medical Taping is een taping methode door middel van zogenoemde Cure Tape, die ontwikkeld is voor verschillende technieken zoals stabiliseren en het activeren van spieren of gewrichten. Daarnaast kunnen er houdingscorrecties mee worden uitgevoerd.

Voor welke klachten kan ik terecht voor Medical Taping?
Bij kinderen kunt u denken aan de volgende klachten waarbij Cure Tape een positief effect kan hebben:
- Osgood schlatter
- Hypermobiliteit
- Enkeltrauma / instabiliteit
- Tenenlopen
- Schrijfproblemen
- Houdingscorrectie
- Erbse parese
- Correctie van stand van de voeten
- Achillespeesklachten

- Knieklachten

- Hoofdpijn

Wat zijn de toepassingsgebieden?
Naast bovenstaande klachten heeft het Medical Taping Concept een breed toepassingsgebied en kan het gebruikt worden voor de nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen. Daarnaast kan het overbelasting zoals RSI, tennis- of golfelleboog behandeling en is het tevens toepasbaar voor menstruatieklachten bij vrouwen. Het Medical Taping Concept is een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel afwijkt van traditionele behandelmethodieken.

Wat zijn de effecten van Medical Taping?
Cure tape kan de volgende effecten bereiken:
- Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
- Belemmering in bloedcirculatie en lymfeafvoer tegengaan
- Pijnklachten verminderen
- Gewrichtsfuncties ondersteunen
- Stabiliteit vergroten
- Het zenuwstelsel beïnvloeden

Wat zijn de eigenschappen van Cure tape?
Cure Tape bestaat uit een antiallergische, luchtdoorlatende en huidvriendelijke stof en is vrij van latex. De tape is zeer rekbaar en heeft een elasticiteit die overeenkomt met de menselijke huid (namelijk 130-140%). Cure Tape is lucht- en waterbestendig, zodat u zonder problemen kunt douchen en zwemmen wanneer u ingetaped bent. De Cure Tape blijft ongeveer 4 tot 7 dagen op uw huid zitten zonder uw huid te irriteren.

Voor meer informatie over Medical Taping Concept kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Stationsstraat 12 | 6026 CV Maarheeze

Kinderfysiotherapie Maarheeze

Tel: 040-2574486

  • Kinderfysiotherapie Maarheeze